Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2012-01-10   |   Védett természeti területen történő horgászat

A Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Terrmészetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség felhívja a védett és fokozottan védett természeti területen horgászókat, hogy aki tüzet akar gyújtani - kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen kívül - a felügyelőség engedélye szükséges, igazgatási szolgáltatási díja 15 000 Ft (egy évre). Ugyancsak engedély köteles az ilyen helyen végzett táborozás, ennek igazgatási szolgáltatási díja 5 000 Ft. Ezeket a horgászoknak egyénileg kell megkérniük, engedély nélkül végzett tűzgyújtást-táborozást természetvédelmi bírság megfizetésével szankcionálják.

A védett területen a horgászat szintén engedélyköteles tevékenység, illetve a fokozottan védett területen történő áthaladás-horgászat szintén engedélyköteles. A jogszabály lehetővé teszi, hogy ezeket az engedélyeket a halászati jogosult kérvényezze, amit meg is tettünk a szolgáltatási díj befizetésével együtt. Így azt nem kell a horgászoknak kérelmezniük, személyenként befizetniük, ezzel tennivalójuk nincs.

Az előírások baranyában a Dráván és a Duna folyón, ezek mellékágain, ártérben lévő holtágakon érvényesek elsősorban.

Vissza az aktuálisokhoz....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye a Horgászkártya bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a horgászokmányt, jó az új plasztik Horgászkártya.
Jó volt a régi papír alapú horgászigazolvány.
Nem volt értelme az új plasztik Horgászkártya bevezetésének.
További fejlesztések kellenek a Horgászkártyához kapcsolódóan.
 
 Vendég: 19
 Legújabb tagunk: MolnarTamas0719