Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2012-03-01   |   Védett természeti területen - Dráva folyó - történő horgászattal kapcsolatos kérdések
A nemrég közreadott Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Dráva folyón történő horgászatra vonatkozó előírásai közül nagyobb felháborodást váltott ki a horgásztársadalom körében - nem ok nélkül - néhány pont. Leginkább érthetetlen és észszerűtlen előírás a következő:
6.    A víztest járművel történő megközelítése a sporthorgászok részére kizárólag csak az arra kijelöl utakon és az Igazgatóság Drávai Osztályának osztályvezetőjével (Fenyősi László, T.: +36-30/377-3414) történt előzetes egyeztetést követően történhet.
Amint megkaptuk az előírásokat azonnal jeleztük a megadott telefonon kifogásainkat. Több alkalommal egyeztetve Fenyősi Lászlóval elmondta, nem kell minden alkalommal telefonálgatni, a megszokott útvonalak továbbra is használhatóak, esetleges új utak igénybevételénél kell jelezni telefonon. Kértük ezt írásba is erősítse meg, amire ígéretet adott, pontosítani fogja a leírtakat.
Azonban problémák még így is adódhatnak véleményünk szerint, (pl. akinek nincs telefonja az nem mehet horgászni, ha nem elérhető a megadott szám szintén nem lehet lemenni horgászni, stb.)
A másik pont amivel nem lehet egyetérteni:
2.    A horgászati etetőanyag nem haladhatja meg a 3 kg/nap/horgászállás fajlagos mennyiséget.
Mi történik, ha a horgászhelyen egy társaság hat horgásztagja horgászik? Fejenként 50 dkg etetőanyagot használhat egy nap? A 3 kg etetőanyagot hogy és ki ellenőrzi? Horgászállást pedig nem lehet létesíteni a Dráva folyón, tehát a fenti előírás mire is vonatkozik?
Reméljük erre is választ kapunk, amit azonnal meg fog jelentetni oldalunkon.
Vissza az aktuálisokhoz....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 48
 Legújabb tagunk: Szaboi353