Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2012-06-11   |   Parlamenti nyílt nap
Képtár megnyitása Az elmúlt héten június 05-én került sor a halászati-horgászati ágazat szereplőinek részvételével egy Parlamenti nyílt napra, melynek célja a Magyarországi természetesvízi halgazdálkodás és horgászturizmus problémáinak megvitatása. A téma azért is vált aktuálissá, mert ez év második felében a halászatról és horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény módosításra fog kerülni. A természetes vizeken (is) egyre nagyobb jelentőséggel bír a horgászturizmus, csökken a halászati hasznosítás ezért meg kell teremteni a horgászturizmus fejlődését biztosító jogszabályi és támogatási hátteret. Ez olvasható a már elfogadott Nemzeti Vidékstratégiában 2012-2020 között megvalósítandó célok közt.
A nyílt napot az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága és a Szent István Egyetem szervezte meg. Meghívott előadók ismertették egy-egy témakörben a véleményüket-álláspontjukat, felhívva a figyelmet azokra a területekre amelyekben változásokat kellene eszközölni. Többek közt a természetesvízi halgazdálkodással, a horgászat szerepével, a horgászturizmussal és a halászat helyzetével foglalkoztak a felkért előadók. A horgászat kérdéskörében előadást tartott: Fürész György, a MOHOSZ ügyvezető elnöke, Bokor Károly a Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetségének elnöke, szakíró, Pál István az Energofish Kft vezérigazgatója, és dr. Dérer István a Bátonyterenyei Sporthorgász Egyesület elnöke. A nyílt napon, a konzultáción mintegy 200 fő vett részt. A MOHOSZ és szervezetei, a megyei és területi horgászszövetségek, és azok egyesületei részéről több mint 120 horgászszervezeti vezető hallgatta meg az előadásokat. Közülük szóban is, és többen írásban is, véleményt alkottak egy várható törvény előírásaival kapcsolatban.
Vissza az aktuálisokhoz....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 34
 Legújabb tagunk: Szaboi353