Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2013-12-11   |   Balatoni halászat leállítva
Képtár megnyitása Leállíttatta a halászatot a Balatonon Fazekas Sándor. A vidékfejlesztési miniszter a döntést azzal indokolta, hogy sok kritika érte a hasznosítót. A somogytv.hu közlése szerint az indoklásban az szerepelt, hogy nagyobb lehetőségekhez juthatnak a horgászok.
Ők egyébként a Balatonból kifogott halak 1-3 százalékáért "felelősek". Fazekas megjegyezte, sérült halakról, vízen éktelenkedő haltetemekről érkezett panasz. "Ezért felül kell vizsgálni, hogy egyáltalán szükség van-e egy ilyen szervezetre a magyar tengeren" hangoztatta a tárcavezető  halászatról szóló törvényt ismertetve. Halászati szakemberek szerint nem kizárt, hogy a tóba évtizedekkel ezelőtt telepített elöregedett busák pusztulásáról lehet szó.
Ehhez azonban a halászati társaságnak nem sok köze lehet. A miniszter elmondta, 20 százalékkal nőtt a halfogyasztás egy év alatt hazánkban, azonban a fejenként átlagosan 5 kilónyi elfogyasztott hal nagy része jellemzően a karácsonyi ünnepek idején kerül a magyar családok asztalára. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a szezonban 1 tonna halat értékesít.  Füstös Gábor a cég vezérigazgatója a miniszteri bejelentésekor még nem tudott a határozatlan időre szóló tilalomról, viszont kedden benyújtotta felmondását. Az agrárminiszter korábban leállíttatta a halászatot a tavon, mert a céget sok támadás, kritika érte az utóbbi időben. A döntésről az érintett többet nem árult el.
Vissza az aktuálisokhoz....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 62
 Legújabb tagunk: Szaboi353