Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2009-12-19   |   2010. évi horgász okmányok
Képtár megnyitása

2010 az újítások éve mondhatnánk, ami több megújult okmányt és plusz papírmunkát jelent. A jövő évre szóló horgászati okmányok egy részét már megkaptuk (fogási napló, tagbélyeg, igazolványok, új országos horgászrend), de sajnos az állami jegyeket az FVM még nem biztosította. Várhatóan jővő hét elején (december 21) kaphatjuk meg az állami horgászjegyeket, amit azonnal postázni fogunk az egyesületek felé.

2010-ben az összes állami horgászjegy cseréje szükségessé válik, ugyanis változások voltak a halászatról és horgászatról szóló törvényben, melyet az állami jegy is tartalmaz (pl. menyhal méretkorlátozása 20 cm; új tilalmi idők lépnek fel a paduc, jászkeszeg és szilvaorrú keszeg esetében, május 2 és június 15 között nem fogható).

További újdonság lesz, hogy nyilatkozni kell minden állami horgászjegyet váltónak az alábbaiakról. Ez lényegesen nagyobb adminisztrációs terhet jelent az egyesületeknek. A nyilatkozatokat az állami jegy mellé központilag biztosítják. Az aláírt nyilatkozatokat három évig meg kell őrizni az egyesületnél.

A) Nyilatkozom, hogy a halászattal, horgászattal, illetőleg hal fogásával (gyűjtésével) összefüggésben szabálysértési, illetve büntetőjogi felelősségemet nem állapították meg és velem szemben halvédelmi bírságot nem szabtak ki, továbbá nem állok ezekből eredő korlátozás hatálya alatt.

B) Nyilatkozom, hogy a halászattal, horgászattal, illetőleg a hal fogásával (gyűjtésével) összefüggésben szabálysértési, illetve büntetőjogi felelősségemet állapították meg, melynek hatálya alatt állok ............................................. -ig. Halvédelmi bírságolási eljárás kapcsán állami halász, illetve horgászjegyemet visszavonták, állami jegyet ............................... -ig nem válthatok.
C) Nyilatkozom, hogy érvényes állami halász, illetve horgászjeggyel nem rendelkezem.
D) Nyilatkozom, hogy fogási naplómat határidőig leadtam.

Ez a nyilatkozat D) pontja komoly hangsúlyt ad a fogási napló leadásának, ugyanis:

-állami halászjegy, illetve horgászjegy igénylése során a 20. § (3) bekezdése szerinti nyilatkozat valótlan tartalommal történő megtétele esetén 50 000 forint bírságra számíthat.

-jogosulatlan horgászat, valamint a fogási napló vezetésének elmulasztása esetén 10 000-200 000 forint

Új Országos Horgászrend is kiosztásra kerül minden horgásznak, a régi visszavonásával együtt.

A gyermekhorgászoknak jó hír, hogy külön a számukra készített igazolvány tokot  lehet majd igényelni, amelybe a gyermek állami horgászjegyet, területi engedélyt, fogási naplót lehet tartani.

Vissza az aktuálisokhoz....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 28
 Legújabb tagunk: Szaboi353