Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
Veszélyes horgászat | 2011-06-29
Kép 

Magyarországon a nagyfeszültségű vezetékek a földfelszíntől számított előírásnak megfelelő 6 méter magasságban vannak kiépítve. Bármilyen tárggyal való érintésük, illetve 1 méteren belüli megközelítésük életveszéllyel jár. Április közepén egy 33 éves férfi szenvedett halálos balesetet, mikor egy tószegi tavon a horgászbotjával megérintette a felette húzódó nagyfeszültségű vezetéket. Sajnos nem egyedi esetről van szó, számtalan hasonló eset történt már korábbi években. A legnagyobb veszélyt a karbonból készült horgászbotok használata jelenti, ezek igen jól vezetik az áramot. Ezt a bottesten jelzik is egy kis piktogrammal.

A másik igen veszélyes elektromosság ami a horgászokat (is) veszélyezteti, az a villám. Ha villámlik minél előbb le kell tennünk a horgászbotot és a víz mellől el kell távolodni, ugyanis a vízbe is belevág a villám, hát még a magasra tartott horgászbotba, ami villámhárítóként funkcionál. Ha csónakba vagyunk a legközelebbi parthoz kell kikötni, menedéket keresni, vagy ha nem tudunk kimenni, a csónak aljába kell hasalni. Ne használjunk semmiféle elektromos készüléket (mobil) amíg villámlik. A halálos kimenetelű villámcsapás, áldozatára leggyakrabban (7%-ban) a mezőn csapott, 14%-ban a fa alatt, 8%-ban a vízen, 5%-ban a golfpályán, 3%-ban a nehézgépek mellett, 2%-ban a telefon mellett. Százalékban kimutatott villámgyakoriság a júniusi hónapokra 21%, júliusra 30%, augusztusra 22%. 70%-ban dél és délután 6 óra között történtek a baleset. A villámütés ereje kb. 100 millió volt! 

Tehát a horgászhelyünket körültekintően válasszuk meg, ügyeljünk a horgászhely, vízpart közelében húzódó távvezetékekre, illetve villámlás esetén inkább tegyük le horgászbotunkat, hiszen nincs olyan horgászélmény, mely megéri a kockázatot!

Vissza a cikkekhez....
 
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 25
 Legújabb tagunk: Krisz. 9