Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
Balatoni horgászrend változások 2013-ban | 2013-03-01
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. néhány új szabályozást vezetett be az idei évben a balatoni horgászrendben és fogási napló vezetésben. A horgászrend alapvetően változatlan marad 2013-ban is, csak kisebb pontosításokat, kiegészítéseket hajtottak végre azon pontok tekintetében, amelyek értelmezése problémás volt. Ezek a horgászrend 4, 6 és 7 pontjai:
4. Március 1. és március 31. közötti időben csalihallal, halszelettel, műcsalival horgászni, balint, csukát, harcsát, kősüllőt, sügeret, süllőt megtartani TILOS!
6. November 1. és március 31. közötti időben a vermelő halállomány védelme érdekében halradar és szonár használata TILOS!
7. November 1. és március 31. közötti időben vízi járműről (vitorlás, csónak, stb.) csak 04-22 óráig lehet horgászni, az éjszakai horgászat TILOS! A parti horgászatot e korlátozás nem érinti.

Három új ponttal is bővül a horgászrend 2013-tól:
17. Sleppelni csak egy, kézben tartott bottal szabad. (Ezen rendelkezés a csali vízi jármű után történő vontatását szabályozza: tilos a külföldön több nagy tavon és tengereken alkalmazott, a csónak pereméhez rögzített botokkal történő vontatás.)
29. A horgászzsákmányt a horgászat befejezéséig a horgászhelyen, vízijárművön feldolgozni TILOS! (Ennek a pontnak egyrészt környezetvédelmi indíttatása van, másrészt sajnos a halőrök tapasztaltak olyan esetet, hogy a horgász a méreten aluli halat lefilézte, hogy később ne lehessen megállapítani a pontos hosszát.)
39. Foglalt hely létesítése tilos, kivételt képeznek az engedéllyel rendelkező víziállások. (Ezen rendelkezés meghozását is sajnos rossz tapasztalatok előzték meg. A horgászturizmus érdeke is, hogy a Balatonhoz látogató horgászok elegendő számú és minőségű horgászhelyhez juthassanak.)

Meg kell említeni még, hogy a fogási naplóban is történtek kisebb módosítások. Néhány horgász számára a kitöltési útmutató 2012-es szövege alapján nem volt egyértelmű hogy mit kezdjenek a naplóban elhelyezett naptárral, ezért a 2013-as szöveget egyértelműsítették:
„A horgászat megkezdésekor a horgász köteles megjelölni a fogási naplóban az adott napot. Erre szolgál a napló 32.-33. oldalán a naptár, ebben bekarikázással vagy X-eléssel kell a napot megjelölni. Vízi járművel (vitorlás, csónak, stb.) az indulás számít a horgászat megkezdésének, ekkor kell bejelölni a napot.”

A fogási naplók év végi összesítésének megkönnyítésére, a  kitöltési útmutatót egy új ponttal bővítették: „A fogási napló leadása előtt az éves fogásokat a 34.-35. oldalon található táblázatban halfajonként kell összesíteni. A Balaton medencéit az alábbiak szerint értelmezzük:

Balaton keleti medence: (Tihanytól-Zamárdiig)
Balaton középső medence: (Sajkodtól-Badacsonyörsig; Szántódtól-Fonyódligetig)
Balaton nyugati medence: (Fonyódtól Badacsonytomajig)”

Az angolna fogási naplóba rögzítését is érinti változás. Bár méretkorlátozással nem védett hal (így naponta 10 kg fogható belőle), szeretnének pontos adatokat kapni az angolna-fogásokról. Ezért a fogási napló kitöltési útmutatójának 1. és 2. pontjait az alábbiak szerint pontosították:
1. A fogási napló vezetése kötelező. A méretkorlátozással védett halakat, valamint az angolnát a fogási naplóba a fogást követően azonnal be kell írni. A többi halat (garda, egyéb halfajok) a horgászat befejezése után, de a vízpart elhagyása előtt kell beírni a fogási naplóba.
2. A fogási naplóban jelezni kell a méretkorlátozással védett halak, valamint az angolna fogásának időpontját (dátum, óra, perc).

Vissza a cikkekhez....
 
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 17
 Legújabb tagunk: Krisz. 9