Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
Horgászat nagykövetei | 2013-06-21
Kép 
A MOHOSZ Elnöksége a tavalyi évben alapította a "Horgászat Nagykövete" díjat. Ezt a kitüntetést közismert, népszerű emberek, művészek, sportolók, a horgásztársadalom ismert, kiemelkedő személyiségei kapják meg, akik életútjukról, eredményeikről való megnyilatkozásuk során rendszeresen megemlítik legkedveltebb hobbijukat, a horgászatot, a horgászat szeretetét és a horgászat kikapcsolódásukban betöltött szerepét. Ezzel a horgászatra irányítják a figyelmet és nagyköveteivé válnak a horgászatnak.
Tavaly több neves, közismert személyt - Erdei Zsolt ökölvívót, Besenyei Péter műrepülőt és Trokán Péter színművészt - tüntette ki a díjjal a MOHOSZ. Ez évben Cseh László úszó és Reviczky Gábor színművész kapta meg a kitüntetést és az országos szövetség a díjjal kapcsolatosan levélben kereste meg Dr. Áder János köztársasági elnököt, aki szintén sokat kommunikál horgászati hobbijáról, és a horgászat törvényi szabályozása témájában megrendezett Parlamenti Nyílt Napon megnyitó beszédet is mondott.
A Köztársasági Elnök úr elfogadta országos szövetség díját, melynek átadására május 23-án, csütörtökön, a MOHOSZ Velencei-tavi Kirendeltségén - Horgásztanyáján került sor.
A rendezvény a horgászatot népszerűsítő Nagyköveti Kupával kezdődött, ahol média jelenlét mellett a horgászat nagykövetei, horgász világbajnokaink egy részének és a megyei és területi horgászszövetségek képviselői mérték össze a tudásukat. A rendkívül szeles időjárás miatt a versenyt az Agárd-Dinnyési Csónakkikötő hullámtörő mólója helyett a kikötő belső medencéjére kellett áthelyezni. A horgászatra nem igazán alkalmas időjárás ellenére a versenyen induló 30 főből 22-en fogtak halat. Voltak versenyzők, akik a sneci fogását részesítettek előnyben, így tett a köztársasági elnök is, de egyes versenyzőknek a dévérkeszeg horgászata is eredményt hozott.

A villám horgászversenyt követően Dr. Áder János köztársasági elnök a következőket nyilatkozta a jelen lévő médiumoknak:
„Gyerekkorom óta kedvelem és űzöm is a horgászatot, amely mind a mai napig az egyik kedvenc időtöltésem. Jó dolog a vízparton a szabadban lenni, amely nagyszerű kikapcsolódást jelent a számomra. Egészen más dolog a „konyhára” horgászni és aztán a család tagjainak a finom halételeket főzni, ahogy azt nemrégiben is tettem, amikor egy szép süllő akadt a horgomra. Úgy gondolom, hogy a halételek sora nem a halászlével és a rántott hallal kezdődik és fejeződik be, egyszerűen csak elő kell venni a régen íródott szakácskönyveket, és máris ezernyi ötlete akad az embernek. Örülök annak, hogy a hűvös idő és a nagy szél ellenére is jó verseny alakult ki a Velencei tónál, amely csak az egyike azoknak a vizeinknek, amelyek látogatását és lehetőségeik kihasználását ajánlani szeretném mindazoknak, akik még nem ismerték meg a horgászat és a sporthorgászat szépségeit.”

A horgászverseny eredményhirdetése után került sor a „Horgászat Nagykövete” díjak átadására. A nagykövetek oklevelet, dísztálát és egy horgászigazolványt kaptak, melyek igazolják, hogy nagykövetként eddig is sokat tettek a horgászat megismertetése és megszerettetése terén, és a horgásztársadalom a jövőben is számít erre a tevékenységükre. A díjakat Dr. Szabó Imre a MOHOSZ elnöke adta át. Forrás: MOHOSZ
Vissza a cikkekhez....
 
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 18
 Legújabb tagunk: Krisz. 9