Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
Kétszáz éves halat fogtak Alaszkában | 2013-07-03
Kép 
Kétszáz éves halat fogott Alaszkában egy szerencsés horgász. Az egy méter hosszú álsügér a szakértők szerint legalább kétszáz éve él.
Henry Liebmant mélytengeri pecázás közben érte a nagy szerencse még június 21-én, a halmatuzsálem 275 méteres mélységben kapott rá a csalira. „Természetellenesen nagynak tűnt már az első pillanatban, de azt, hogy rekord, csak akkor vettem észre, mikor hazafelé jövet belenéztem a hajón talA narancs, a rózsaszín és a vörös árnyalataiban játszó külsejű álsügér az Alaszka környéki halászok egyik kedvenc zsákmánya. A fajra fogási korlátozást is bevezettek, hogy megelőzzék a túlhalászatot. 2007-ben már fogtak nagyon idős példányt, a vizsgálatok szerint a 640 méter mélységből kifogott hal 90-115 éves lehetett, viszont még akkor is képes volt a szaporodásra.
Az álsügérekhez tartozó példány súlyban is rekordot döntött, mert 15 kilójával körülbelül 1 kilóval volt nehezebb a korábbi csúcstartónál.
Ha tényleg 200 éve született, akkor 54 éves volt, amikor az USA megvette Oroszországtól az élőhelyét, azaz Alaszkát (1867-ben). Kétszáz éve született még például Rózsa Sándor, Eötvös József, Verdi és Wagner is.
Az alaszkai vadászati és halászati hivatal szakemberei a mostani fogásból is mintát vettek, hogy megállapítsák az állat pontos korát. Érdekesség, hogy nem a kétszáz éves álsügér az állatvilág korelnöke, a tengeri kagylók között négyszáz évesnél is idősebb példányokat is találtak, sőt azok héjvonalaiból a Föld forgásának lassulásásra is következtetni tudtak.ált, Alaszkáról szóló útikönyvbe” – nyilatkozta a seattle-i férfi. Forrás:index.hu
Vissza a cikkekhez....
 
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 10
 Legújabb tagunk: Krisz. 9