Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2015-08-31   |   Tömeges halpusztulás a Kisinci-holtágban
Képtár megnyitása Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya (a továbbiakban Kormányhivatal) 2015. augusztus 18-án bejelentést kapott a Kémes és Vidéke Horgász Egyesülettől, mint a Dráva folyó Kisinci-holtágának halgazdálkodásra jogosultjától, hogy a vízterületen tömeges halpusztulás történt.
A bejelentésre a Kormányhivatal - a megyei Horgász Szövetséggel együtt - soron kívüli helyszíni szemlét, egyben területbejárást tartott.
A helyszíni szemlén munkatársaink a víz színe és állapota alapján megállapították, hogy a holtágban pangó víz található, a halgazdálkodási területnek átfolyó, vagy egyéb friss víz utánpótlása nincs. Az átlag 2,20 méter mély mederből kinőtt hínárok a víz felszínét teljesen beborították.  A környéken erős kénes szag volt érezhető. A láthatóan 3-4 mázsa haltetem a tömeges halpusztulás jogszabály szerinti meghatározott mértékét közel négyszeresen meghaladja.
A vízből vett mintát jelenleg  – a halpusztulás okának megállapítása miatt - a NÉBIH Növény- Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Gödöllői Vízélettani Laboratóriuma vizsgálja.
A Kormányhivatal a Kisinci-holtágon a vizsgálat lezárásig horgászati tilalmat rendelt el, a Kémesi Horgász Egyesületet pedig kötelezte az elpusztult halak összegyűjtésére és elszállítására. A halpusztulásról, mivel a holtág védett természeti területen található, a Duna–Dráva Nemzeti Parkot tájékoztatták.
Vissza az aktuálisokhoz....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 36
 Legújabb tagunk: zsoltnagy64