Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2018-12-14   |   Magyar Horgászkártya nyereményjáték - nyertesek névsora
Képtár megnyitása A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a horgász regisztráció ösztönzésére és kiemelten a Magyar Horgászkártya igénylésére irányuló nyereményjátékán Blahó László ászári horgász nyerte a Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet, a kétszemélyes floridai horgászüdülésnek pedig Pest megyében, Kiskunlacházán örülhettek. Az újabb felajánlásoknak is köszönhetően a közjegyző jelentétében megtartott nyereményjáték-sorsoláson - a nyereményadót is tartalmazóan - végül összesen több, mint bruttó 20 millió forint értékben 103 nyereményt sorsoltak ki. Az így lezárt opcionális regisztrációs időszakot követően az Országgyűlés döntésének köszönhetően 2019. január 1-jétől már minden, állami horgászjegyet kiváltani szándékozó horgász számára kötelező válik az eddigi papíralapú horgász igazolvány lecserélése az új plasztik horgászkártyára. A sikeres előregisztrációs folyamatnak köszönhetően a mai napig több, mint 185.000 horgász regisztrált és 163.500 fő már meg is igényelte a horgászkártyáját.

A MOHOSZ 2018. szeptemberében indított nyereményjátékot a 2018. szeptember 1. és 2018. december 4. között regisztrálók és díjbefizetők számáraazzal a céllal, hogy minél több horgászt ösztönözzön az előzetes horgász regisztrációra és a Magyar Horgászkártya igénylésére. A hivatalos, közjegyző jelenlétében tartott nyereménysorsolás eredményeképpen a nyereményjáték egyik fődíját, egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet Blahó László ászári horgász nyerte, míg a kétszemélyes floridai horgászüdülést Maláta József kiskunlacházi horgász családjában kerülhet a karácsonyfa alá. A fődíjak mellett még gazdára talált a többi között 3 európai és 5 belföldi horgásztúra, 5 nagyértékű telekommunikációs eszköz, 10 db jelentős összegű horgászcikk vásárlásiutalvány és 25 db 2019. évi országos területi horgászjegy is.   

A 2018. szeptember 1-jétől elindult horgász regisztráció és a Magyar Horgászkártya igénylésének folyamata a most kialakított törvényi előírásoknak megfelelve 2019. január 1-jét követően - a MOHOSZ közfeladat-ellátása keretében - már mindenkinek kötelezővé válik, aki állami horgászjegyet kíván kiváltani. A horgász egyesületi tagságra kötelezettek, vagy a tagságot vállalók számára pedig a jelenlegi kötelező, papíralapú horgász igazolvány helyére lép a horgászkártya, amely a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal lépésről-lépésre egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi majd az ügyintézést és az adminisztrációt.

A MOHOSZ jelentős eredményként értékeli, hogy az előzetes regisztrációs időszakban a terveket is meghaladóan több, mint 185.000 horgásztárs végezte el már a regisztrációt, amit a horgászszövetség ezúton is köszön aktív tagjainak. Az első horgászkártyákat november végén már át is vehették a legkorábban regisztrálók. A kártyák gyártása és postázása heti 20.000 db-os mennyiségben folyamatos, így rövid időn belül minden sikeresen regisztráló és a kártyadíjat befizető horgász átveheti majd a saját, személyre szabott horgászkártyáját. Tekintettel arra, hogy az eddigi évek tapasztalatai alapján a legtöbben február hónapban váltják ki az éves jegyeiket, a MOHOSZ azt javasolja, hogy a sorban állás elkerülése érdekében, aki teheti, legkésőbb januárban végezze el a horgász regisztrációt akár online, akár személyesen. Fontos közlendő, hogy mindazok, akik már sikeresen regisztráltak és így rendelkeznek a horgász nyilvántartásba vételt igazoló azonosító (regisztrációs) számmal, azonban még nem kapták meg horgászkártyájukat, ők is kiválthatják a 2019. évi állami horgászjegyet.

A regisztráció, kapcsoltan a Magyar Horgászkártya igénylése továbbra is az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon érhető el. Az online regisztráció és igénylés elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről és segítségül a személyes támogatás is lehetséges a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain. Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. Ha a szükséges okmányok már kéznél vannak, akkor egy teljes regisztráció a gyakorlatban maximum 10-15 percet vesz igénybe.

A regisztráció támogatását továbbra is biztosítja a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig hívható a +36 59 32 44 32 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat az e-mail címen is várja a felmerülő kérdéseket.

Áldott Karácsonyt és Boldog Ünnepeket kívánunk minden Horgásztársnak, együttműködő Partnerünknek és Családjaiknak!
MOHOSZ Elnöksége
Mellékletek:  
Vissza az aktuálisokhoz....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 16
 Legújabb tagunk: gabb30