Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2019-02-18   |   Óriási magyar siker Dél-Afrikában, a IV. Horgász Világjátékokon!
Képtár megnyitása Óriási magyar siker Dél-Afrikában, a IV. Horgász Világjátékokon Az elmúlt napokban Dél-Afrikában, több helyszínen került sor a IV. Horgász Világjátékokra, ahol a MOHOSZ, mint országos sportági szakszövetség a horgászsport számos tengeri és édesvízi szakága közül az utóbbiban most négy, a csónakos pergető, a pontyozó, a női finomszerelékes, valamint a férfi feeder válogatottal képviseltette a világjátékok keretein belül megrendezett világbajnokságokon Magyarországot. A komoly szervezést és felkészülést igénylő afrikai kaland végül abszolút sikert hozott, ugyanis a magyar csapat az éremtáblázat élén végzett az édesvízi versenyeken két világbajnoki győzelemmel, egy világbajnoki ezüstéremmel és egy nyolcadik helyezéssel! Időrendben először a XII. Csónakos Pergető Világbajnokság (Loskop Dam) következett, ahol Mészöly Sándor szövetségi kapitány és Bosánszky Péter másodkapitány által vezetett nemzeti válogatottunk Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Oláh Peter, Tóth László összetételben 31 ponttal szépen csillogó ezüstérmet szerzett Csehország mögött és Namíbia előtt végezve. Következtek a pontyozók, ők - a szakág eddigi egyik legjobb VB-helyezését, a 2017-es hazai rendezésű világbajnokság eredményét lemásolva - a XXI. Pontyfogó Világbajnokság (Bloemhof Dam) 8. helyén végeztek, ahol a házigazda Dél-Afrika diadalmaskodott. A folytatásban elsőként a magyar horgászlányok „aranyozódtak be”, mivel a XXVI. Női Horgász Világbajnokságon Vereeining városa mellett, a Vaal folyón kialakított versenypályán a kétfordulós versenyen remek, kiegyensúlyozott versenyzéssel 40 pontot szerezve utasították maguk mögé az ezüstérmes, 48 pontot gyűjtő olasz és a bronzérmes, 51 pontos angol válogatottakat. Az egyéni rangsorban Kovács Hajnalka a 4., Deli Ibolya a 7. helyen végzett. A magyar csapat összetétele: Ambrus Tibor MOHOSZ OHSZK Horgászsport Szakszövetségi Iroda irodavezető - csapatvezető, Magyar Gábor szövetségi kapitány, Szákovics Imre másodkapitány, Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Kovács Hajnalka, Kulcsár Aranka, Rudnay Csilla, Walter-Barna Diána versenyzők, Barna Szilárd, Kovács János, Olesnyovics Tamás, Szilvási Szilárd segítők. A 2017-ben a Magyarországon, Szolnokon megrendezett női horgász világbajnokság bronzérme után, most végre a legfényesebb érem csilloghat a magyar női horgászversenyzők nyakában!
Végül a Bloemhof Dam mellett megrendezett X. Feeder Horgász Világbajnokság következett. Ezen a versenyen a magyar csapat húsz nemzet válogatottja közül - a tavalyi VB ötödik helyét elhomályosítva -, összesen 39,5 pontot szerezve hódította el a világbajnoki címet az 54 pontos holland és 63 pontos olasz horgász válogatott elől úgy, hogy az egyéni rangsor első 10 helyére három magyar versenyző is bejutott. A magyar csapat összetétele: Szénási Béla szövetségi kapitány, Vidó Ferenc másodkapitány, Polyák Csaba versenyszervező - manager, Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás versenyzők, Csillag László, Takács Péter és Varga János segítők. Külön érdekesség, hogy a világviszonylatban is szinte páratlanul eredményes, már eddig is világbajnoki címekkel rendelkező Walter házaspár mindkét tagja ezúttal egyidőben tudta tovább gyarapítani világbajnoki győzelmeit!
A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner szervezetei és támogatói segítségét, továbbá a teljes kiutazó magyar küldöttség és a technikai háttérmunkatársak remek teljesítményét és összetartását.
Reméljük, hogy 2019-ben még számos magyar horgászsport-sikerről tudunk majd beszámolni a további világversenyeken!

MOHOSZ Elnöksége
Vissza az aktuálisokhoz....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 47
 Legújabb tagunk: zsoltnagy64