Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2022-01-05   |   2022 évi területi jegy árak és horgászrendek
Az alábbiakban megtekinthetőek a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége hasznosításában lévő egyes vízterületek 2022 évre vonatkozó árai és horgászrendjei. Az árak az Engedélyárak menüben letölthető. Az egyes vízterületek horgászrendjeinek kialakításában, a horgászoktól írásban beadott javaslatok is megvitatásra, illetve beépítésre kerültek. A korábbi évhez hasonlóan a Horgaszjegy.hu oldalról, a HORINFO rendszerben lehet kiváltani a területi jegyeket, illetve az értékesítési pontokon, horgász egyesületeknél.
  • Új típusú területi jegy került bevezetésre, a Dráva folyó, Duna folyó és „mellékvizei”, Pécsi tó, Kovácsszénájai tó vízterületeket magába foglaló egyesített felnőtt éves „nagy jegy”, illetve az egyesített gyermek éves „nagy jegy” szintén a Dráva folyó, Duna folyó és „mellékvizei”, Pécsi tó, Kovácsszénájai tó vízterületeket egyesíti ezentúl.
Horgászrendi változások:
  • Pécsi tó esetében az „általános” horgászidő kitolódott, április hónapban is lehet 0-24 óráig horgászni (tehát áprilistól szeptember végéig folyamatosan adott a lehetőség a 0-24 órás horgászatra).
  • Pécsi tó éves sport célú felnőtt területi jeggyel már november és december hónapban is lehet 0-24 óráig horgászni (tehát márciustól decemberig folyamatosan adott a lehetőség a 0-24 órás horgászatra).
  • Duna folyón és a kapcsolódó vízterületeken (Külső Béda, Mocskos Duna, Kölkedi Duna), eltörlésre került a harcsa ívási idejében eddig érvényben lévő általános tilalom. Tehát a harcsa fajlagos tilalmi időszakában is lehet harcsára horgászni, legkisebb kifogható mérete tilalmi időszakban legalább 100 cm, azon kívül 60 cm. Ez a szabályozás megegyezik a jogszabályban rögzített általános szabályozással. Ugyanakkor a harcsa december 01. - február 28. között továbbra sem fogható és nem tartható meg.
  • A Külső Béda és Mocskos Duna vízterületeken az őszi pontytelepítéseket követően a békés halakra továbbra is marad a határozott idejű horgászati tilalom, de ragadozó halakra pergetve lehet horgászni.
  • Természetvédelmi előírásnak megfelelően a Duna folyó és mellékvizeinek-, valamint a Dráva folyónak gépjárművel történő megközelítésére, térképes útbaigazítás érhető el az engedélyezett útvonalakról weboldalunkon.
A Dráva-, és Duna folyóra vonatkozó felnőtt éves területi jegyek mellé továbbra is lehetőség van töltéshasználati engedélyt igényelni, a gépjármű rendszámának és típusának a rögzítésével. A tőpéldányos töltéshasználati engedély külön kerül nyomdai úton előállításra. Csak olyan személy igényelhet töltéshasználati engedély, aki rendelkezik érvényes felnőtt éves területi jeggyel az adott vízterületre.
A töltéshasználati engedély kizárólag a területi jegy értékesítéssel foglalkozó értékesítési pontokon, és a HEBMESZ pécsi irodájában érhető el.
A HORINFO rendszerben megvásárolt területi jegy a horgász saját profilja alatt bármikor újra nyomtatható, megtekinthető, lekérdezhető.
Bármilyen módon történik a területi jegy megvásárlása, az adott víz horgászrendjének pontos és minden részletre kiterjedő ismerete elengedhetetlen feltétele a horgászat megkezdésének.

Duna folyó "összvízi" horgászrend
Duna folyó "belvízi" horgászrend
Duna folyó horgászrend
Dráva folyó horgászrend
Pécsi tó horgászrend
Pécsi tó sporthorgászrend
Kovácsszénájai tó horgászrend
Egyesített gyermek horgászrend
Egyesített felnött "kis jegy" horgászrend
Egyesített felnőtt "nagy jegy" horgászrend
Vissza az aktuálisokhoz....
 
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 17
 Legújabb tagunk: Krisz. 9